Web Sitesi Açmak İçin Ne Gerekli?
Günümüzde, kişisel web sitesine sahip insan sayısı giderek artıyor. Bunun nedeni; kişisel web sitelerinin bilgi – beceri ve donanımları aktarmanın en güzel yolu olması elbette. Bir de web siteniz arama motorları tarafından sevilir ve en üst sıralara yerleştirilirse, web sitenizle beklediğinizden de fazla insana ulaşmanız mümkün. Bu durum, özellikle bazı meslek mensupları için kişisel web sitesine sahip olmayı bir zorunluluk hâline getiriyor. Medikal reklam yasağı nedeniyle dijital mecraları kısıtlı kullanabilen sağlık sektörü mensupları, bunların başında geliyor. Peki “Web sitesi açmak için ne gerekli?” Kişisel web sitenizi nasıl oluşturabilir ve potansiyel müşterilerinize nasıl ulaşabilirsiniz?
Digital Marka olarak, web tasarımı alanındaki deneyimlerimizi bu yazıda sizinle paylaşacağız. Eğer kişisel bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız; yazımızı okuduktan sonra bizimle iletişime geçmeyi unutmayın! Geçmiş çalışmalarımız ve referanslarımızı ise @digitalmarka sayfasında bulabilirsiniz.
Öncelikle Web Sitenizin Amacını Belirleyin
Bir web sitesi yapmanın ilk ve belki de en önemli adımı web sitenizin amacını ve içeriğini belirlemek. Web sitenizi tasarlarken ihtiyacınız olan bazı teknik bilgileri kendiniz edinebilir ya da bu konuda profesyonellerden yardım alabilirsiniz. Ancak web sitenizi nasıl kurarsanız kurun; önemli olanın web sitenizin içeriği olduğunu göreceksiniz. Web sitenizde hangi başlıkların olacağı ve bu başlıkların hangi konuları içereceği, web sitenizin tasarımını da etkileyecek ve web sitesi açma sürecinde size yol gösterecektir.
Web Sitenize Bir İsim Seçin: Domain Nedir?
Eğer web sitenizin amacını ve içeriklerini belirlediyseniz; web sitenizi açmak için ilk aşamaya geldik. Öncelikle web sitenize bir isim seçmeli ve bu ismi satın almalısınız. Web sitenizin isminden, yazımızın bu noktasından sonra, “alan adı (domain)” olarak söz edeceğiz. Web sitenizin adı, yani alan adınız, web sitenizin dijital dünyadaki adresidir. Bu adres; kullanıcıların sizi bulmasını ve içeriklerinize ulaşmasını sağlar. Alan adı ve hosting satan web siteleri aracılığıyla alan adınızı kolayca satın alabilirsiniz. Bu alan adını sürekli kullanabilmek için, alan adını kullandığınız süre boyunca, belli miktarda ödeme yapmanız gerekir. Alan adı fiyatları, tercih ettiğiniz alan adına ve “.com, .net, .co” uzantılarından hangisini seçeceğinize göre değişebilir. Bu noktada tercih tamamen sizin! Web sitesi kurma sürecini bir dükkan açma sürecine benzetirsek; dükkanınızı hangi sokakta ve hangi dairede açacağınıza karar verdiniz. Şimdi sıra onu kiralamakta! Yani hosting almakta.
Depolama Alanınızı Kiralayın: Hosting Nedir?
Dükkân örneğinden devam edecek olursak… Açtığınız dükkanda müşterilerinizi memnun edebilmek için tüm ürünlerinizin elinizin altında, düzenli şekilde bulunmasını istersiniz değil mi? Bu nedenle dükkanınızı açacağınız alanı kiralar ve ihtiyaçlarınızı burada depolarsınız. Hosting de buna benzer. Web sitenize dair içerikleri, videoları, ses kaydı ve fotoğrafları depolar. Bir kullanıcı web sitenizin adresini yazdığında bu adresteki bilgiler hosting aracılığı ile web sayfasında görüntülenir. Bu noktada aldığınız hosting hizmetinin domain bilgilerinize tanımlanmış olması gerekmektedir. Bu nedenle domain ve hosting aldıktan sonra yapılması gereken ilk iş budur.
Domain ve Hosting Nereden Alınır?
“Web sitesi açmak için ne gerekli?” sorusuna öncelikle domain ve hosting olarak yanıt verdik. Peki domain ve hosting hizmetini nereden alabilirsiniz? Piyasada domain ve hosting hizmeti veren pek çok web sitesi bulunuyor. Bunlardan birini tercih ederek domain ve hosting hizmeti almanız mümkün. Bu noktada seçim yaparken domain ve hosting fiyatları kadar, servis sağlayıcının kalitesini de dikkate almalısınız. Müşteri destek hizmeti ve sağladığı panel imkânlarını değerlendirerek domain ve hosting hizmetini nereden alacağınıza karar verebilirsiniz. Ancak bunlardan herhangi biri için zaman bulamıyorsanız ve teknik detayları sizin yerinize başkaları tamamlasın istiyorsanız işi profesyonellere bırakabilirsiniz.
SEO Dostu Web Sitelerinin Sırrı: Sunucu!
Eğer web siteniz daha hızlı olsun ve daha güçlü bir altyapıya sahip olsun istiyorsanız hosting yerine sunucu da kullanabilirsiniz. Sunucu, hosting ile aynı işlevi görür. Ancak hosting, birçok web sitesinin bilgisini içerisinde barındıran, paylaşımlı bir “serving” hizmetidir. Dolayısıyla hostingdeki verilerde herhangi bir sorun yaşandığında, bu durum içerisindeki tüm verileri etkiler. Web sitenizin hızı düşebilir ya da kısa süreli yayın problemleri yaşanabilir. Sunucu ise paylaşımsızdır. Bu nedenle diğer web sitelerindeki verilerden etkilenmez ve sayfa hızınız yüksek olur. Dolayısıyla arama motorları web sitenizi daha çok sever ve SEO’da -yani reklamsız arama sonuçlarında- ilk sıralarda yer almanıza yardımcı olur. İşte bu yüzden, Digital Marka olarak, biz de sunucuyu tercih ediyoruz. Sağlık sektörüne özel, %100 SEO uyumlu web sitelerimizde sunucu altyapısını kullanıyoruz. Ayrıca domain alımından, içerik üretimine kadar ihtiyacınız olan her şeyi biz tamamlıyoruz.
Basit Bir Tasarım: Kullanıcı Davranışlarını Anlayın!
Web sitenizi açtığınızda birçok web sitesi teması olduğunu göreceksiniz. Ücretli tema ile ücretsiz tema arasındaki fark nedir? Hangi tema daha iyi? gibi sorularla tema denizinde boğulurken bazı noktaları gözden kaçırabilirsiniz. Temanız; her şeyden önce işinizi en iyi şekilde anlatacak düzende olmalıdır. Örneğin doktorlar için hazırlanan bir web sitesi, basit bir tasarıma, sade renklere ve doktorun deneyimine yer vermelidir. Bu bilgileri daha karmaşık hâle getirecek bir web sitesi, kullanıcıların sayfalarda aradığını bulmasını zorlaştırabilir ve SEO açısından olumsuz etki yaratabilir.
Bill Gates’in Dediği Gibi: İçerik Kraldır!
Bill Gates, 1996 yılında “İçerik Kraldır” derken, her zamanki gibi, oldukça ileri görüşlü bir yorumda bulunuyordu. Bugün hâlâ içerikler, kullanıcıların sizin web sitenizi ziyaret etmesindeki en önemli faktör. İnternette bilgi arayan kişiler, aradıkları anahtar kelimelerle web sitenize ulaşırlar. Bu anahtar kelimeler, sizin alanınızla ilgili en çok nelerin merak edildiğini ortaya koyar. Eğer kullanıcı sık sık aranan konularda sizin sitenize girerek bilgi alıyorsa; web siteniz iyi çalışıyor, amacına ulaşıyor ve siz her geçen gün daha fazla güven kazanıyorsunuz demektir. Bu nedenle düzenli olarak içerik üretmek; bunu yaparken de kullanıcı ihtiyaçlarını, bu yoldaki pusulanız kabul etmek en doğrusu olacaktır.
Bütçe Sorunu: Bir Web Sitesinin Maliyeti Nedir?
Eğer bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız bir bütçe planlaması yapmanız gerekebilir. Web sitenizin sorunsuz bir şekilde yayında olması için hosting, domain ve sunucu ücretlerini düzenli olarak ödemelisiniz. Eğer web sitenizi bir profesyonele yaptıracaksanız web sitesi tasarım ücretini de göz önünde bulundurmalısınız. Ancak bir profesyonelle çalışmanın bu noktada sizi pek çok zahmetten kurtaracağını unutmamanız gerekir. Profesyonel web tasarımı hizmeti, işinize uygun, %100 SEO uyumlu bir web sitesine sahip olmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda SEO’da sizi ön plana çıkaracak içeriklerle sitenizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. SEO optimizasyon hizmeti, zamansız, her daim kabul gören “evergreen” içerikler sayesinde web siteniz yayına girdiği andan itibaren arama sonuçlarında daha iyi sıralarda yer alacaktır.
Digital Marka ile Web Sitesi Açmanın Avantajları Nelerdir?
Digital Marka, sağlık sektörüne özel web sitesi tasarlama ve SEO optimizasyon hizmetindeki deneyimi sayesinde web sitenizin, arama sonuçlarında ilk sıralara yerleşmesine yardımcı olur. Hosting yerine sunucu kullanarak, %100 SEO uyumlu altyapı ile web sitenizi destekleyerek ve kaliteli içeriklerle web sitenizi zenginleştirerek ihtiyacınız olan her şeyi size sağlıyoruz. Eğer siz de, çağa ayak uydurmanızın zamanı geldiğini düşünüyorsanız bizi arayabilir ve kısa sürede marka kalitenizi yükseltecek bir web sitesine sahip olabilirsiniz! Bize ulaşmak için hemen 0312 280 99 61 ya da 0530 875 87 20 numaraları telefonları arayın.
Bir yanıt yazın