İçerik yönetimi, bir web sitesinde yayınlanacak olan içeriklerin planlanması, bu içeriklerin özgün bir şekilde oluşturulması, düzenlenmesi ve web sitesi için özel olarak optimize edilmesidir. Bir web sitesinde bulunan yazılı ve görsel içerikler, web sitesinin hedef kitleye ulaşmasını sağlayan en önemli araçlardan biridir. Çünkü web sitesine eklenen içerikler, Google tarafından taranır, puanlanır ve eğer algoritma standartlarına uygunsa Google üzerinden yapılan aramalarda ön sıralarda listelenir.
Doktor siteleri için içerik yönetimi, ilgili web sitelerine, hastaları doğru ve bilimsel bir şekilde bilgilendiren içerikler eklemek amacıyla yapılır. Bu içerikler, hastaların bulundukları zor durumu suistimal etmeden doktorun uzmanlığını vurgulayan ve her zaman kesin bir teşhis ve tedavi için doktor ile görüşmeleri yönünde onları cesaretlendiren bir anlatıma sahip olmalıdır.
Sağlık sektörü son derece hassas bir sektördür ve çeşitli devlet kurumları tarafından detaylı olarak regüle edilmiştir. Bu yüzden tıbbi bir site için içerik oluşturmak isteyen bireyler bu regülasyonlar hakkında bilgili olmalıdır. Ayrıca reklam dili kullanmadan bir doktorun uzmanlığını, sunduğu tedavilerin kalitesini ve belli uygulamaların benzerlerine karşı olan avantajlarını çekici bir dille aktarabilecek kadar tecrübeli olmalıdır.
Tıbbi web siteleri, ziyaretçilerini bilgilendirebilmek ve ziyaretçilerini yeni hastalara dönüştürebilmek için uzmanca hazırlanmış içeriklere ihtiyaç duyar. Bu nedenle doktor web siteleri için içerik çok önemlidir.
Web sitesinde yer alan içerikler, bu örneklerdeki insanlar için ne kadar önemliyse, doğal olarak web sitesinin başarısı için de o kadar önemlidir.
Basitçe anlatmak gerekirse web sitelerini bir resme benzetmek mümkündür. Bu durumda web sitesinin tasarım elemanları aslında resmi barındıran kanvas, web sitesinde bulunan içerikler ise resmin kendisidir. Bir web sitesi, neredeyse her zaman kendisini barındırdığı içerikler yolu ile ifade eder. Bu yüzden özgün ve amaca yönelik hazırlanmış içerikler, tıbbi web siteleri başta olmak üzere tüm web siteleri için büyük bir öneme sahiptir.
SEO odaklı içerik yönetimi, doktor web sitelerinin benzerleriyle rekabet edebilmesini ve amaçlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlar. Çünkü doktor web sitelerinin başarısını etkileyen en önemli faktör, tartışmasız bir şekilde profesyonel bir SEO çalışmasıdır. Profesyonel bir SEO çalışması, ilgili web sitesinin her açıdan arama motoru algoritmalarına optimize edilmesi ile mümkün olur. İçerikler de bu optimizasyon işleminin merkezinde yer almaktadır. Doğru anahtar kelimeleri doğru oranlarda içeren, hedefe yönelik, bilgilendirici ve özgün içerikler web sitenizin kaderini belirler.
Doktor Web Sitelerine Yönelik İçerik Yönetimi İpuçları
Tıbbi web siteleri için içerik yönetiminin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Şimdi ise tıbbi web siteleri için SEO odaklı içerik yönetimi ipuçlarından bahsedeceğiz:
Bilgilendirici ve Doğru İçerik
İçeriklerde aktarılan bilgilerin doğru olduğundan emin olunmalı. İçerikler halkın anlayacağı bir dille, halkın merak ettiği konular göz önünde bulundurularak yazılmalı. Abartılı ifadelerden ve reklam dili kullanımından kaçınılmalı.
Anahtar Kelime Araştırması
Hastaların arama motorlarında en çok hangi anahtar kelimeleri kullandığı araştırılmalı. Bu anahtar kelimeler stratejik bir şekilde içeriklerde kullanılmalı. İçeriklere fazla veya rastgele anahtar kelime yerleştirilmesi yapılmamalı. Aksi takdirde Google gibi arama motorlarının algoritmaları içeriğinizi spam içeriği olarak işaretleyebilir. Bu da yalnızca ilgili içeriğin değil aynı zamanda web sitenizin de SEO başarısını uzun süre boyunca olumsuz etkileyebilir.
Düzenli Blog Yazısı Paylaşımı
Uzman olduğunuz uygulamalar, hastalıklar ve tedaviler hakkında düzenli blog içerikleri paylaşabilirsiniz. Düzenli blog paylaşımları, sitenizin güncel kalmasına ve daha fazla hastaya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Doktor Web Siteleri İçin Nasıl İçerik Oluşturuyoruz?
Bugüne kadar yüzlerce farklı doktor web sitesi için, binlerce SEO uyumlu içerik hazırladık. İçerik yönetim sürecimizde şu şekilde ilerliyoruz: